DP RH 2014. - Beli Manastir

ODLIČNI REZULTATI NAŠIH GIMNASTIČARKI I GIMNASTIČARA NA DRŽAVNOM PRVENSTVU

Prošli vikend, 08. i 09.11. 2014. U Belom Manastiru održavalo se Državno prvenstvo  i Završnica Kupa Hrvatske u sportskoj gimnastici. Na natjecanju je prisustvovalo više od 300 natjecatelja iz cijele Hrvatske. Gimnastičari i gimnastičarke  iz različitih kategorija izborili su svoj nastup na ovom Prvenstvu kroz kup sistem natjecanja koja se održavaju tijekom cijele godine , a na Državno prvenstvo su se kvalificirali samo oni ponajbolji iz svake regije.

Naši vježbači, njih 12, nastupilo je  u  6 različitih kategorija.

Od rezultata posebno treba istaknuti  rezultat Dušice Kasun koja je u konkurenciji od ukupno  45 kadetkinja  dominirala  u svojoj kategoriji i zasluženo osvojila prvo mjesto.

U kategoriji mlađih  kadetkinja C  imali smo cijelu ekipu , u sastavu: Laura Ana Bukovski, Lucija Jakopec, Karla Viličnik, Lana Šargač, Dora Jarni i Katarina Lončarić koja je osvojila odlično  ekipno drugo mjesto. Od njih su bile bolje jedino djevojčice GK Marjan iz Splita.

U pojedinačnoj konkurenciji  ( 44 natjecateljice) iste kategorije  Laura Ana Bukovski osvojila je 3. mjesto, zaostajući za prvoplasiranom tek  neznatnih 0,05 bodova, a Lucija Jakopec završila je na viskom 6. mjestu.

U zahtjevnijoj kategoriji  mlađih kadetkinja B programa imali smo jednu vježbačicu, Erin Bakran, također  prvoplasiranu  iz naše regije koja je osvojila  odlično 5 mjesto,(od ukupno 34 natjecateljice).

Od ostalih ostvarenih rezultata u pojedinačnoj konkurenciji naši vježbači osvojili su:

8. mjesto – Juraj Berišić – Junior c

15. mjesto – Karla Viličnik – mlađe kadetkinje c

15. mjesto – Josipa Udovičić – kadetkinje c

15. mjesto – Jakov Borovec – kadeti c

18. mjesto – Lana Šargač – mlađe kadetkinje c

28. mjesto – Laura De Villa – kadetkinje c

37. mjesto – Dora Jarni – mlađe kadetkinje c

41. mjesto – Katarina Lončarić – mlađa kadetkinja c.

Bilten sa ukupnim rezultatima možete vidjeti na putem niže navedenog linka: 

Rezultati Državnog prvenstva i Završnice Kupa 2014. - Beli Manastir

Čestitamo našim gimnastičarkama i gimnastičarima na izvanrednim rezultatima ostvarenim na Završnici Kupa Hrvatske 2014. te njihovim roditeljima na podršci i navijačkom duhu!!!