Natjecateljski programi

Ovim programom obuhvaćena su djeca koja  se pripremaju za  nastupanje  na   natjecanjima. Oni su članovi i Hrvatskog gimnastičkog saveza, a natjecanja  za koja se spremaju mogu biti klupska, prijateljska, gradska, regionalna, državna i međunarodna.

Dinamika treniranja je od 3x1 sat tjedno za  početnu selekciju,  pa sve do svakodnevnog treniranja za one koji kandidiraju za državna prvenstva.

Selekcija djece za natjecateljske programe vrši se u predškolskoj  ili ranoj školskoj dobi, na preporuku trenera,  a na temelju  interesa  i želje  djeteta  te  njegovih  antropoloških karakteristika. Vrlo je bitno, kod odabira natjecateljskog sporta, roditeljsko poticanje i podrška djetetu kao i dobra komunikacija roditelja sa trenerom.

Hrvatski gimnastički savez nudi nekoliko težinski različitih natjecateljskih programa (A,B,C ili D), a  odabir u kojem će programu netko nastupiti ovisi ponajviše  o broju i razini savladanosti gimnastičkih elemenata, odnosno o  stupnju  formiranosti  motoričkih  vještina. 

 

Raspored treninga za sve natjecatelje:

-u dogovoru s trenerom.

Fotografije

mhhgm_17mhhgm_6mhhgm_4IMG_20160930_112858IMG_20160930_1139562Slika za rubriku rnatjecateljski programiSlika za rubriku rnatjecateljski programi 2NatjecateljiNatjecatelji 2Natjecatelji 3Natjecatelji 401_slika za rubriku natjecatelji