Gk Dubrava

Gimnastički klub Dubrava osnovan je 10.05.2010. godine. Prve dvije godine svog postojanja djelovao je pod nazivom Društvo sportske rekreacije  „Trim-Gym“, te je bio orijentiran isključivo prema rekreativnim programima. Osnovna ideja pri osnivanju društva bila je, a i ostala sve do danas,  želja da se ovaj prekrasan sport približi  što većem broju djece, te da im se omogući  uživanje u brojnim blagodatima  koje on pruža.

S tom vizijom krenuli smo najprije  sa prezentacijama  po  osnovnim školama na širem području  Dubrave i Sesveta, gdje smo sa oduševljenjem prihvaćeni. Svakom prezentacijom uporno smo  pokazivali da gimnastika nije sport samo za odabrane, već da u njenim dobrobitima  može uživati zaista svatko,a sve što je pri tom potrebno je malo dobre volje.

Društvo je od svog početka bilo otvoreno za sve, kao što je to i danas, bez obzira na to sa kakvim predispozicijama ili predznanjima je netko došao .Uvijek smo  se trudili pronaći za svakog našeg polaznika najbolji pristup, najprimjereniju  grupu, upravo ono mjesto gdje će se vježbajući osjećati  sretno, bilo da se radi o vječnom rekreativcu ili o budućem svjetskom prvaku.

Vodeći se idejom zadovoljnog polaznika na prvom mjestu, vrlo brzo naše su grupe rasle, a nakon dvije godine rada stasale su i prve generacije gimnastičarki i gimnastičara koji su svojim upornim i predanim radom pokazivali da mogu i žele više.

Tako se polako ali sigurno počela rađati  ideja o preimenovanju društva u Gimnastički klub Dubrava, a sa osnovnim ciljem da omogući  pojavljivanje naših vježbača i vježbačica na službenim natjecanjima.

To se dogodilo 13.03.2012. godine, kada smo našim već postojećim djelatnostima kluba kao što su održavanje i razvijanje psiho-fizičkih sposobnosti kroz rekreaciju, planiranje rada i razvitka sportske gimnastike - pridodali  i  organiziranje  kao i  provođenje redovitih sustavnih treninga članova radi pripreme za natjecanja  te pripremanje svojih  članova za sudjelovanje u sastavu gradske, županijske i državne reprezentacije.

Iste godine donijeli smo odluku o pridruživanju GK Dubrave u Hrvatski gimnastički savez, čiji smo punopravni član, a godinu dana poslije primljeni smo u pridruženo članstvo Zagrebačkog gimnastičkog saveza.

Već naša prva natjecateljska godina, 2012. pokazala je da smo na dobrom tragu. Naši vrijedni  vježbači su  od tada pa do danas osvojili niz odličja, što u pojedinačnom što u ekipnom plasmanu. Uspjeli smo se nametnuti kako rezultatom tako i brojnosti u našoj  kvalitetom vrlo jakoj regiji, u onim programima u kojima konkuriramo.

Ponosimo se uspjehom posebno uzevši u obzir  naše početke koji su bili u podrumskim prostorijama, sa nešto doniranih  strunjača i starih sprava  od naših prijateljskih klubova i sa jednim trenerom entuzijastom. Danas imamo  nekoliko trenera, a bitno je istaknuti da su svi oni ili studenti kineziološkog fakulteta, ili već sa  profesorskim zvanjem.  Svojim  radom i trudom doprinose tome da se gimnastika proširila i izvan zidova  naše dvorane, pa se tako gimnasticira i u dvije osnovne škole , u OŠ K.Š. Gjalskog u Zaboku i u OŠ Jelkovec u Jelkovcu.

Danas imamo adekvatnu dvoranu, dobro opremljenu za odvijanje naših programa, ali nam je i nadalje glavna preokupacija nabava kvalitetnijih sprava kako bi poboljšali uvjete treniranja i podigli ih na onu razinu koja mora pratiti brzinu napredovanja naših natjecatelja.

Cilj nam je i u buduće  okupljati što veći broj djece kroz naše ponuđene aktivnosti kao i stalno nastojanje da napredujemo  u natjecateljskom  smislu, podižemo kvalitetu vlastitog rada stalnim obrazovanjem i stručnim osposobljavanjem trenera. U široj slici, trudimo se ići prema naprijed, stvarati sportsku klimu koja će poticati djecu na razvijanje svih onih pozitivnih vrijednosti koje proizlaze iz sporta, kao i podizati svijest o potrebi vježbanja od najranije dobi.